Tips & Vägledning inför ditt madrassval

Hur ska man då göra om man vill köpa en
madrass?                 Kan man köpa en madrass utan att prova den?

Vanligtvis provar vi en säng mellan 1-3 minuter när vi besöker en butik. Kroppen tar dock oftast några veckor på sig att ställa om till en ny madrass och en säng som känns skön i butiken är därför ingen garanti på att den blir den bästa för dig. Viktiga kriterier att ta hänsyn till är bland annat; längd, vikt, ålder, kroppsform, sovställningar, avlastningsbehov samt erfarenheter av tidigare madrasser. Ange gärna dessa uppgifter vid nedanstående mailkontakt så lämnar vi förslag på bäst passande madrasser utifrån dina specifika behov och önskemål.


Kontakta oss för personlig rådgivning


        

Vi ser fram emot att hjälpa dig hitta ett skönare och grönare sömn!

 

Våra madrasser

 • Cocolana & Vario Barnmadrasser, från barnvagnsstorlek upp till full storlek. Alla madrasser undantaget den tunnaste barnvagnsmadrassen har valbar yttre stoppning och tvättbart madrasstyg. 
 • Varia Lana Ungdom och vuxen upp till normalvikt. Vårt basutbud med riktigt bra kärnor i olika utföranden, alla med ullstoppat yttertyg.

 • Classico Vuxen, passande samtliga vikter. En riktig kvalitetsmadrass med mycket skön komfort och valbara tyger i klassisk stil, en genomarbetad linje.
 • ErgoZone Vuxen, passande samtliga då den även kan tillverkas i mjuk och extrafast. En madrass i hög kvalité speciellt utvecklad för sidosovare, extra tjock med inbyggda zoner för optimal avlastning och med valbara tyger.


Våra madrasser kan beställas i olika bredder, höjder, längder samt med olika överdrag och fyllningar, din madrass tillverkas alltid unikt just för dig. Har du behov av andra storlekar eller former är det därför oftast fullt möjligt att ordna detta efter kontakt med oss.

Madrassöverdrag

Madrasskärnornas tygöverdrag bidrar med olika egenskaper beroende på material och fyllning, tygets töjbarhet eller fasthet och om det är stoppat eller ostoppat. Madrassöverdragen påverkar madrassens ytelasticitet och ger den allra sista finstämda touchen på hur madrassens yta upplevs. Detta ska dock inte förväxlas med valet av madrasskärnans fasthetsgrad, vilken har den största betydelse.

                   
                   
             Dräll                         Atlasdräll                          Velour                      Lin & Bomull              Dubbel Jersey
                                                                                    

 • Dräll Ett överdrag av bomull, mjukt, mindre elastiskt som ger en mjuk ytfasthet. Finns på barnmadrasserna Cocolana, Vario
 • Atlasdräll, quiltat Ett överdrag av bomull, ett mjukt oelastiskt tyg med fyllning av ull. Det vävda tyget tillsammans med ullen ger en medelmjuk ytfasthet. Finns på madrasserna Varia Lana
 • Velour, quiltat Ett överdrag av bomull, mjukt samt något elastiskt, fyllt med ull, ger en medelmjuk ytelasticitet. Finns på madrasserna Classico PiuMaLana, ErgoZone
 • Lin & Bomull, quiltat Ett fiskbensmönstrat överdrag av bomull och lin i klassisk stil. Ett snyggt och kraftigare överdrag, fyllt med ull, som ger en medelfast ytelasticitet. Finns på madrasserna Classico; PiuMa Lana, PiuMaRosso, Rosso
 • Dubbel Jersey Ett överdrag i bomull, ett tunnare mjukt och följsamt överdrag som ger en mycket punktelastisk madrassyta. Finns på madrasserna Classico PiuMa Solo, ErgoZone

 

Kompletterande tillbehör

 • Bäddmadrass  Vi rekommenderar alltid användning av bäddmadrass för bästa transport av luft, fukt och värme. Våra bäddmadrasser är tunna och smidiga för att framhäva den underliggande madrassens egenskaper och för att enkelt kunna tvättas så sängen hålls ren och fräsch.
 • Madrasskydd Lin  Detta skydd används mellan madrass och ribbotten för att skydda madrassen mot slitage och damm och för att transportera luft och fukt ur madrassen. 
 • Madrasskydd Bomull  Detta skydd används främst vid tillfällen då du behöver skydda madrassen mot väta. Skyddet har mycket hög uppsugningsförmåga och stoppar väta bra, det är dock inte helt vattentätt då det enbart är gjort av rent naturmaterial. Du kan även använda detta skydd mellan ribbotten och madrass om du där önskar ett madrasskydd som är tvättbart.

 

Rekommendationer

På madrassernas enskilda sidor finns rekommendationer gällande vilken sovställning som passar just den madrassen och vilken vikt som passar i förhållande till madrassens fasthetsgrad.
Vi rekommenderar alltid sviktande ribbottnar till våra madrasser för optimal avlastning.